top of page

Kristittyjen yhteys vahvistuu rukouksessa

Kristittyjen yhteys vahvistuu rukouksessa

(julkaistu Seurakuntalainen -sivustolla 27.4.2017)

Helsingin Vuosaaren seurakunnan Kuninkaan illassa viikko sitten teemana oli yhteys ja kristittyjen yhteinen rukoustapahtuma Kristuspäivä. Sitä vietetään Turussa tulevan joulukuun 2. päivä Suomen 100-vuotisjuhlan merkeissä.

Kuninkaan illan puhujavieraat, Hengen uudistuksen toiminnanjohtaja Panu Pitkänen ja Suur-Helsingin seurakunnan Suhen toiminnanjohtaja Kirsi Mentu, iloitsivat kristittyjen yhteydestä ja tulevasta yhteisestä rukoustapahtumasta.

– Kaikkia kutsutaan mukaan Turkuun joulukuun toinen päivä rukoilemaan yhdessä Suomen puolesta. Tapahtuma on kaikkien kristittyjen yhteinen, kuten nämä Kuninkaan illatkin. Täällä on aina mukana ihmisiä eri kirkkokunnista, kertoi illan isäntä pastori Antti Pesonen.

– Kristuspäivän tarkoitus on osoittaa, että kristittyinä olemme yhtä Kristuksessa.

Yhdessä Turkuun rukoilemaan

Valtakunnallinen Kristuspäivä järjestettiin ensimmäinen vuonna 2008. Silloin se keräsi Turkuun lähes kymmenen tuhatta rukoilijaa. Tapahtuman järjestäjinä ovat nyt Panu Pitkäsen luotsaama Hengen uudistus kirkossamme ry yhdessä Kansan Raamattuseuran ja Turun seudun seurakuntien kanssa.

– Tämä on aidosti kristittyjen yhteinen ja yhteisöllinen tapahtuma, Pitkänen toteaa.

Hän on tyytyväinen monipuoliseen ohjelmaan. Mukaan on tulossa muun muassa eri kirkkokuntien ja herätysliikkeiden johtajia ja musiikkipuolelle Pekka Simojoki, Jippu, Sakari Heikkilä, Suhe Live sekä Jippii-kuoro.

– Ihmisten kannattaa tulla Kristuspäivään kokemaan rukouksen muuttavaa voimaa. Sinne voi tuoda myös omat henkilökohtaiset asiat ja kohdata Jumala yhdessä muiden kanssa.

– Siellä laulamme yhdessä myös Suomen suurimman Hoosianna-hymnin. Se on rukous itsemme, kotiemme, kotiseurakuntiemme ja 100 vuotta täyttävän kotimaamme puolesta.

Kutsu kuuluu jokaiselle

– Raamattu on iso kutsukirje meille jokaiselle. Jumala haluaa puhua ihmisille; yksilöihmisille ja kokonaiselle kansalle. Jumala kutsuu meitä rukoukseen ja keskinäiseen yhteyteen. Jumalalla on kutsu myös Suomelle, Suomen kansalle. Kun olemme yhdessä koolla, jotain enemmän tapahtuu. Toivomme, että mukaan tulee väkeä maamme joka kolkasta, Pitkänen sanoo.

Myös Kirsi Mentu iloitsee jo etukäteen Kristuspäivän yhteisöllisyydestä, kun koko Suomi tulee samaan paikkaan kiittämään, ylistämään ja rukoilemaan Jumalaa.

– Rukous on tosi tärkeää. Meidän tulee pysähtyä rukoilemaan, odottamaan Herraa. Meidät on myös luotu yhteyteen, elämään uskovien yhteisössä, joka vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan. Rukous on yhteyttä voiman lähteeseen, sen avulla voimme saada muutoksia aikaan.

– Usko ei laita meitä mihinkään muottiin, mutta Kristus luo meissä sisäisesti samaa Pyhän Hengen voimalla. Sydämen asenne on tärkeä. Kristityillä on mahdollisuus antaa rakkauden loistaa maailman pimeyteen. Rakkauden, joka ei erottele ihmisiä ja antaa anteeksi. Se on kuin hunajapurkki Nalle Puhille!

Tuija Numminen


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page