top of page
krp_prosessi_logo.png

RUKOILE

Liity Tulkoon Sinun Valtakuntasi -rukoukseen 26.5.–5.6.2022

 

Lue lisää

Järjestä rukousilta

Jos seurakuntasi haluaisi järjestää kristittyjen yhteisen rukousillan, kerromme mielellään lisää. Ole yhteydessä info (at) kristuspaiva.fi.

 

Kristuspäivän rukousiltojen tarkoitus on tuoda yhteen tietyn alueen, paikkakunnan tai kaupunginosan uskovia rukoilemaan oman alueensa ja koko Suomen puolesta. Erityisen hyvin tilaisuus istuu jo olemassaoleviin yhteiskristillisiin rukousiltoihin mutta myös seurakuntien omiin Sanan ja rukouksen iltoihin ja rukouskokouksiin.


Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen

puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne. (Jer. 29:7)

 

Toteuttakaa rukousketju

Esimerkki Porista: Rukousvartio kaupungin puolesta
 

Toimintamalli on hyvin helppo. Porissa sen toteuttaminen lähti käyntiin yhteiskristillisellä pastorien rukouslounaalla, joka kokoontuu kuukausittain ja jossa on mukana edustaja lähes joka seurakunnasta.
 

Koordinaattori:
Joku valitaan koordinoimaan rukousvartiota. Hänen tehtävänään on ottaa vastaan rukousaiheita ja välittää niitä seurakuntiin valituille yhteyshenkilöille. Sen voi toteuttaa sähköpostitse ja/tai perustaa esim. fb-ryhmän, tai mikä yhteydenpito sitten hyväksi nähdäänkin. Julkiseksi annetaan joku koordinaattorin hoitama sähköpostiosoite, johon ihmiset voivat laittaa omiakin
rukousaiheitaan yhteisten lisäksi. Meillä toimii myös Mahdollisuus muutokseen -mediamission peruja oleva Satakunta rukoilee -fb-sivu, jossa voi käydä tutustumassa - sinne on laitettu näitä yhteisiä rukousaiheita.


Seurakuntien yhteyshenkilöt:
Jokainen seurakunta valitsee yhteyshenkilön ja kutsuu seurakuntalaisia rukousvartioon.
Yhteyshenkilö välittää yhteiset ja seurakunnan omat rukousaiheet esirukoilijoille. Esirukoilijat ovat yhteydessä häneen antaessaan palautetta takaisin päin. Yhteyshenkilö päättää itse yhteydenpitotavan esirukoilijoihin: viesti, soitto, paperiposti, sähköposti, WhatsApp-ryhmä tai jopa käynti esirukoilijoiden luona.


Rukousvartion aikataulu:
Jokaisena viikonpäivänä rukoillaan klo 9-21. Viikonpäivät on jaettu seurakunnille niin, että isommalla seurakunnalla on yksi viikonpäivä, pienemmillä seurakunnilla ja kristillisillä järjestöillä jaettuja päiviä. Käytännössä siis seurakunta etsii joukostaan esirukoilijat valitun päivän 12 tunnille kerran viikossa ja se jakautuu silloin esirukoilijoille niin, että jokainen rukoilee yhden tunnin viikossa. Helpointa on, että esirukoilijan viikoittainen rukoustunti on aina sama, vaikka joissakin seurakunnissa rukousvartio on toteutettu myös kiertävällä aikataulutuksella, jonka yhteyshenkilö on laatinut.


Rukousaiheet:
Yhteiset rukousaiheet voi päivittää esirukoilijoille vaikka viikoittain, mutta rukousvartion jatkuessa kuukaudesta toiseen ne voi päivittää vain kuukausittain. Joissain seurakunnissa yhteiset rukousaiheet rukoillaan myös aina seurakunnan omissa rukoustilaisuuksissa.


Esimerkkejä Porin rukousaiheista:
> Pori ja lähikunnat - herätystä ja Jumalan siunausta asukkaille, päättäjille ja viranomaisille
> Jeesuksen oma rukousaihe meille: "että he yhtä olisivat" Joh. 17:21-22
> Kaikki alueen seurakunnat: työntekijät ja seurakuntalaiset
> Seurakuntiemme lähetystyöntekijät ja evankelistat
> Vainotut veljet ja sisaret kaikkialla
> Esirukoilijoita lisää alueellemme ja koko Suomeen
> Kesän tapahtumat
> Evankelistojen yhteyspäivät, jotka järjestetään elokuussa 2019 Porissa
> Maamme päättäjät, erityisesti kaikki lapsiin ja nuoriin vaikuttava päätöksenteko
> sote- ja maakuntauudistukset, jotka tulevat koskemaan jokaista asukastamme; Jumalan tahdon toteutumista näissäkin asioissa
> Pori on päässyt uutisiin alueemme ikäihmisten huonon hoitotilanteen takia, rukoillaan ikäihmisten ja heitä hoitavien puolesta, rukoillaan myös kehitysvammaisten puolesta
> Siunataan Israelia!
> Siunataan toinen toistamme!

RUKOILE
bottom of page