top of page

Kristuspäivään etsitään joka kunnasta lipun kantajaa

Kristuspäivään etsitään joka kunnasta rukousedustajaa.

Itsenäisyyden juhlavuoden kristillisiä päätapahtumia on 2.12. järjestettävä Kristuspäivä Turkuhallissa. Turkuun on tarkoitus koota liki 10.000 rukoilijaa Suomen jokaisesta kunnasta, kansallisuudesta, kirkkokunnasta ja herätysliikkeestä. Nimensä mukaisesti päivä on suomalaisten kiitollisuuden osoitus Kristukselle ja samalla valtava rukouskokous. Tällä hetkellä etsitään kuntien edustajia eli lipunkantajia kaikkialta Suomesta. Lipunkantaja sitoutuu rukoilemaan kotikuntansa puolesta sekä Kristuspäivässä kantamaan kuntansa vaakunaviiriä.

Kristuspäivän pääkoordinaattori Pasi Jaakkola innostaa lähtemään rukousedustajaksi: ”Sivuilla kristuspaiva.fi on Suomen kartta, josta voi tarkistaa, onko kuntasi jo edustettuna.” Vuoden 2008 Kristuspäivän organisaattori Heidi Popova jakaa tuolloisten lipunkatajien palautetta: ”He ovat kertoneet, että hetki oli ainutlaatuinen ja inspiroiva - se into mukana lähdettiin Turusta takaisin kotipaikkakunnille rakentamaan kristittyjen yhteyttä ja jatkamaan rukousta.” ”Monien katsojien näkökulmasta ristin muotoon marssitettu lippumeri hallin permannolla oli vaikuttava ja koskettava näky. Se oli käytännöllinen kuva siitä kuinka kristityt eri kunnista ja seurakunnista kääntyivät yhdessä rukoillen Jumalan puoleen, maamme, kaupunkiemme ja asukkaiden puolesta”, Popova jatkaa.

Tällä kertaa Heidi Popova on yksi Turun lipunkantajista. ”Kun olen itse kantamassa lippua, fiilis on odottava. Näinä vuosina on omassa elämässä tapahtunut paljon - ulkomailla asumista ja lopulta Turun itäosiin asettumista. Oma näkökulma on nyt erilainen ja Suomikin on kovin erilainen. Oma asuinlähiöni on Turun kansainvälisin ja joka päivä täällä ihmisiä kohdatessani mietin, miten tärkeää on rukoilla oman naapuruston puolesta, osoittaa välittämistä ja työskennellä oman asuinpaikan ja kaupungin hyväksi”, hän kertoo innostuneesti. ”Lipunkantajaksi voi ilmoittautua Kristuspäivän nettisivuilla. Tehtävään pääsee saatuaan seurakunnan työntekijän suosituksen”, Jaakkola vinkkaa.

Kristuspäivän järjestävät Hengen uudistus kirkossamme, Kansan Raamattuseura ja Turun seudun seurakunnat. Eturivien artistien, kuten Pekka Simojoen, Jipun ja SUHE liven, lisäksi rukouspäivään osallistuu hengellisiä johtajia piispa Tapio Luomasta ja Teemu Siposta Mika Tuoviseen.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page