top of page

Parasta mitä tiedän!


Mitä järkeä on rukoilla? Eikö Jumala kaikkivaltiaana tiedä jo kaiken? Niinhän Jeesus opettaa: ”Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään.” (Matt. 6:8) Kummallista kyllä, Jeesus jatkaa heti kehotuksella: ”Rukoilkaa te siis näin”, ja opettaa Isä meidän –rukouksen.

Voisiko kyse olla suhteen hoitamisesta?

Parasta, mitä ihmissuhteiden tasolla tiedän, on keskustelu vaimoni kanssa. Jos yhteys rakkaimman ihmisen kanssa pätkii, se heijastuu kaikkeen. Olisi virhe olettaa, että tunnen vaimoni niin hyvin, ettei ole tarpeen jutella hänen kanssaan päivittäin.

Elämääni on rikastuttanut paljon se, että vierelläni on toinen persoona, joka ei anna minun mökkiintyä omiin ajatuksiini ja tapoihini, vaan vetää minut persoonien väliseen suhteeseen. Tämä pätee sekä vaimooni että Jeesukseen, keskusteluun ja rukoukseen.

Isä meidän –rukous ei ole Isä minun –rukous. Uudessa testamentissa rukous näyttää usein joukkuelajilta. Sillä ei ole tarkoitus leveillä tai hakea julkisuutta, sen Jeesus torjuu. Kuitenkin Jeesuksen seuraajat kokoontuivat toistuvasti rukoilemaan yhdessä, esimerkiksi odottaessaan helluntaita, Pyhän Hengen antamista.

Siksikin kokoonnumme yhteen Turussa 2.12.2017, toiseen valtakunnalliseen Kristuspäivään.

Parasta, mitä tiedän, on Jumalan ylistäminen ja rukoileminen yhdessä. Oikeasti. Siitä myös seuraa kaikenlaista hyvää, sillä Jeesus on liittänyt rukoukseen paljon lupauksia.

Tule rukoilemaan kanssamme Kristuspäivään!

Lisätiedot: www.kristuspaiva.fi

Jukka Jämsén

Hiippakuntasihteeri, lähetys- ja kansainvälinen työ Jyväskylä


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page