November 17, 2017

November 13, 2017

November 7, 2017

October 23, 2017

September 27, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Parasta mitä tiedän!

June 16, 2017

 

Mitä järkeä on rukoilla? Eikö Jumala kaikkivaltiaana tiedä jo kaiken? Niinhän Jeesus opettaa: ”Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään.” (Matt. 6:8) Kummallista kyllä, Jeesus jatkaa heti kehotuksella: ”Rukoilkaa te siis näin”, ja opettaa Isä meidän –rukouksen.

 

Voisiko kyse olla suhteen hoitamisesta?

 

Parasta, mitä ihmissuhteiden tasolla tiedän, on keskustelu vaimoni kanssa. Jos yhteys rakkaimman ihmisen kanssa pätkii, se heijastuu kaikkeen. Olisi virhe olettaa, että tunnen vaimoni niin hyvin, ettei ole tarpeen jutella hänen kanssaan päivittäin.

 

Elämääni on rikastuttanut paljon se, että vierelläni on toinen persoona, joka ei anna minun mökkiintyä omiin ajatuksiini ja tapoihini, vaan vetää minut persoonien väliseen suhteeseen. Tämä pätee sekä vaimooni että Jeesukseen, keskusteluun ja rukoukseen.

 

Isä meidän –rukous ei ole Isä minun –rukous. Uudessa testamentissa rukous näyttää usein joukkuelajilta. Sillä ei ole tarkoitus leveillä tai hakea julkisuutta, sen Jeesus torjuu. Kuitenkin Jeesuksen seuraajat kokoontuivat toistuvasti rukoilemaan yhdessä, esimerkiksi odottaessaan helluntaita, Pyhän Hengen antamista.

 

Siksikin kokoonnumme yhteen Turussa 2.12.2017, toiseen valtakunnalliseen Kristuspäivään.

 

Parasta, mitä tiedän, on Jumalan ylistäminen ja rukoileminen yhdessä. Oikeasti. Siitä myös seuraa kaikenlaista hyvää, sillä Jeesus on liittänyt rukoukseen paljon lupauksia.

 

Tule rukoilemaan kanssamme Kristuspäivään!

 

Lisätiedot: www.kristuspaiva.fi

 

Jukka Jämsén

Hiippakuntasihteeri, lähetys- ja kansainvälinen työ
Jyväskylä

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle