top of page
RUKOUSEDUSTAJAT

ILMOITA RUKOUSEDUSTAJAT

 


Päätilaisuudessa klo 15-17 kannetaan kaikkien Suomen kaikkien kuntien vaakunaviirit ja Suomessa asuvien kansallisuuksien liput ristin muotoon keskelle Turkuhallia. Näin suljemme koko Suomen kunnat ja maassamme asuvat kansallisuudet rukouksiimme. Lipunkantajia ja heidän rukousparejaan etsitään siis Suomen jokaisesta kunnasta edustamaan omaa paikkakuntaansa.

 

Lipunkantaja ja hänen rukousparinaan voi toimia olla kuka vaan, joka haluaa näin olla mukana historiallisessa hetkessä siunaamassa kotikuntaansa tai jotakin muuta itselleen tärkeää ja rakasta kuntaa. Kannettava kuntaviiri ei ole painava, joten fyysisillä voimilla ei ole merkitystä. Kuntien rukousedustajiksi ei myöskään etsitä vain seurakuntien työntekijöitä, vaan myös tavallisia ihmisiä, jotka haluavat kantaa kotiseutuaan rukouksissaan ja rohkaista muitakin kristittyjen yhteiseen rukoukseen kuntansa ja maamme puolesta. Rukousparin on hyvä edustaa eri kirkkokuntaa kuin lipunkantajan.

 

Mikäli lipunkantaja ei ole seurakunnan työntekijä, hänen tulee liittää ilmoittautumiseensa mukaan hänen osallistumistaan puoltavan oman seurakuntansa työntekijän nimi ja puhelinnumero tai sähköpostiosoite.

Kuntien lipunkantajilta tai heidän rukouspareiltaan ei peritä pääsymaksua Kristuspäivään. Printattava pääsylippu lähetetään rukousedustajien sähköpostiosoitteisiin hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Lähettävän seurakunnan toivotaan mahdollisuuksien mukaan maksavan kuntaviirin painatuskulut, 25€, josta Hengen Uudistus kirkossamme lähettää laskun lipunkantajan sähköpostiosoitteeseen. Ohjeistamme lipunkantajan tuomaan laskun edustamaansa seurakuntaan maksettavaksi. Mikäli kunnassa on tallella v. 2008 Kristuspäivässä käytössä ollut viiri ja haluatte käyttää sitä, se on mahdollista, mikäli kunnan vaakuna on säilynyt ennallaan kuntaliitosten pyörteissä. Tässä tapauksessa ilmoitathan vanhan viirin mukaan tulosta ilmoittautumislomakkeen lisätietojakohdassa.

Ilmoita lipunkantaja/rukouspari:

www.kristuspaiva.fi/ilmoittautuminen

JÄRJESTÄ BUSSIMATKA

​​

​Viime kerralla Kristuspäivään järjestettiin kristittyjen yhteisiä bussiretkiä eri puolilta Suomea. Voisitko seurakuntasi olla järjestämässä tällaista yhteistä matkaa? Kokoa ryhmä ja tulkaa porukalla Turkuun! Yhteinen bussimatkakin on jo osa tapahtumaa ja rakentaa yhteyttä. Rohkaisemme järjestämään bussikuljetuksen Turkuun yhdessä alueen muiden seurakuntien kanssa.

Järjestäessäsi bussimatkaa varaa edulliset ryhmäliput http://www.lippu.fi/kristuspaiva tai puhelimitse 0600 900 900 (1,98 EUR/min+pvm) tai sähköpostitse osoitteeseen ryhmat@lippu.fi (väh. 11 henkilöä). Palvelunumero on valitettavasti ruuhkainen, joten varaudu jonottamiseen tai tee ostokset netissä. Netissä asioidessasi joudut maksamaan liput heti. Ostathan ryhmäliput viim. kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Ryhmälippujen hinta 15.10. saakka 9,50€. Varatut liput tulee lunastaa 2 vkoa ennen tapahtumaa. (ks. tarkemmat ohjeet ryhmälipuista ilmoittaudu-osiosta).

Ryhmävaraukset auttavat meitä mitoittamaan mm. ruokapaikkojen resurssit oikein sekä säästävät ovella jonottamiselta. Miettikää myös, keräättekö matkan hinnan jo etukäteen vai ottaako lippujen lunastaja riskin siitä, että joku joutuukin jäämään matkasta pois. Tämän riskin voi toki huomioida myös hinnoittelussa.

Ohjelma alkaa klo 12. Klo 14-15 ja 17-18 on tunnin tauot, jolloin voi käyttää joko Gatorade-areenan (Turkuhalli) ravintolapalveluita tai syödä omia eväitä.

Ilmoitattehan paikkakuntanne bussikuljetuksista osoitteeseen info@kristuspaiva.fi, niin voimme tiedottaa niistä Kristuspäivän virallisten sivujenkin kautta, joilla monet päivään tulevista vierailevat.

Ks. jo olemassaolevat bussimatkat täältä.

Huom. ryhmät!

Kotimatkalle on tarjolla eväspaketti, jota myydään 7€ hintaan ja siihen kuuluu servetti, kinkku-juusto sämpylä, vadelmatrip, Elovena- välipalapatukka ja omena. Nämä vain ennakkotiluksesta viimeistään 2 päivää ennen tapahtumaa.

Eväspaketit on noudettavissa Deli Cornerista (3krs) kello 18.00 alkaen.

Eväspaketin tilaaminen ja maksaminen tapahtuu osoitteessa:

​https://www.lyyti.in/kristuspaiva

JÄRJESTÄ KOHTI KRISTUSPÄIVÄÄ TILAISUUS

​​

Jos seurakuntasi haluaisi järjestää kristittyjen yhteisen Kohti Kristuspäivää –rukousillan, kerromme mielellään lisää. Ole yhteydessä info (at) kristuspaiva.fi.

 

Kohti Kristuspäivää -tilaisuuksien tarkoitus on tuoda yhteen tietyn alueen, paikkakunnan tai kaupunginosan uskovia rukoilemaan oman alueensa ja koko Suomen puolesta. Erityisen hyvin tilaisuus istuu jo olemassaoleviin yhteiskristillisiin rukousiltoihin mutta myös seurakuntien omiin Sanan ja rukouksen iltoihin ja rukouskokouksiin.

 

Tilaisuuteen voi kutsua Kristuspäivä-lähettilään innostamaan ja rohkaisemaan rukoukseen sekä tuomaan tuoreita rukouskuulumisia. Yhtä hyvin sen voi järjestää omin voimin. Kutsu Kristuspäivä-lähettiläs: johanna (at) hengenuudistus.fi 0500-420 763. Ilmoita paikallinen Kohti Kristuspäivää -tilaisuus: info (at) kristuspaiva.fi. Päivitämme listaa tilaisuuksista verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa. Tilaa esitteitä jakoon: info (at) kristuspaiva.fi

 

Kohti Kristuspäivää -tilaisuuksissa on toivottavaa mutta ei pakollista kerätä kolehti Kristuspäivän ja valtakunnallisen rukousverkoston tueksi. Maksutiedoti: FI93 1032 3000 5434 41, viite 2516. Rahankeräyslupa: Poliisihallitus 3.11.2016 Nro RA/2016/722 Toimeenpanoaika ja -alue: 1.1.2017 - 31.12.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Keräyksen toimeenpanija Hengen uudistus kirkossamme ry.


​Vinkkejä Kohti Kristuspäivää -tilaisuuden sisältöön:

 • Rukous- ja ylistyslauluja oman tyylinne mukaan

 • Puhe / opetus liittyen rukoukseen. Puhu asioista, jotka inspiroivat sinua - se tarttuu!

 • Yhteistä rukousta oman paikkakunnan ja Suomen puolesta.

 • Rukousta omien aiheidenne puolesta ja/tai rukouspalvelu.

 • Näytä Kristuspäivän video ja kutsu lähtemään mukaan! Kerro, miksi se innostaa sinua.

 • Jos paikkakunnalta lähtee yhteiskuljetus, kerro miten ilmoittautua mukaan. Kristuspäivän tarkoitus on juhlia ja siunata satavuotiasta Suomea yhdessä yli rajojen sekä luoda yhteyttä paikallisten rukousverkostojen välille, jotta syntyisi rajat ylittävä, jatkuva rukousketju maamme yli.

 • Jaa Kristuspäivän esitteitä.


Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen

puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne. (Jer. 29:7)

BUSSIMATKA
KOHTI KRISTUSPÄIVÄÄ

KRISTUSPÄIVÄ-VIDEOT

Kristuspäivän esittelyvideo ja kutsuvideot ovat katsottavissa ja käytettävissäsi Kohti Kristuspäivää -illoissa sekä Youtube -palvelun kautta mikäli sinulla on nettiyhteys tai ladattavissa koneellesi hyvälaatuisina HD-versiona.

Youtube:

Kristuspäivän virallinen esittelyvideo (kesto 1:42)

 

Mikäli tarvitset Kristuspäivän esittelyvideon korkealaatuisen HD-versiona, lataa video täältä.

Muita videoita käyttöösi:

Youtube:

Pekka Simojoki kutsuu Kristuspäivään (kesto 0:12)

Pietu kutsuu Kristuspäivään (kesto 0:17)

Lataa koneellesi:

Pietu kutsuu Kristuspäivään

Pekka Simojoki kutsuu Kristuspäivään

VIDEO

 

RUKOUSAIHEITA

 1. Kristuspäivän käytännön järjestelyt ja talous

 2. Kristuspäivän viestinnän onnistuminen - että Suomen jokaisessa kunnassa ja seurakunnassa kuultaisiin Kristuspäivästä ja vastattaisiin kutsuun.

 3. Tiimi, joka rakentaa Kristuspäivää.

 4. Esiintyjät ja puhujat.

 5. Tekniikka.

 6. Kuntien ja kansojen lipunkantajien löytyminen.

 7. Että rukous ennen Kristuspäivän yhteistä rukousta syttyisi viimeistään nyt

 8. Että kristittyjen yhteys tiivistyisi yhteiskunnan polarisoitumisen vastapainoksi

 9. Että Jeesuksen risti saisi olla kaiken perustana, kaiken keskipisteenä ja kaiken yläpuolella

 10. Rukoile Elian sanoin: "Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, jotta tämä kansa oppisi, että sinä, Herra, olet Jumala! Vastaa ja käännä heidän sydämensä taas puoleesi!" (1 Kun. 18:37)

 11. Että Kristuspäivän yhteinen rukous toisi tulen taivaasta Suomen kansan ylle. Rukoillaan myös kaikkien Suomessa asuvien kansallisuuksien puolesta unohtamatta heidän kotimaitaan.

 12. Että rukouksen liekki ei sammuisi Kristuspäivän jälkeen vaan rukousverkostot voimistuisivat ja kattaisivat koko maan.

 13. Nuorten syttyminen rukoukselle.

RUKOUSKIRJEET

Lataa käyttöösi Kristuspäivävalmisteluihin liittyvät rukous- ja uutiskirjeet. Kirjeiden sisältö ja rukousaiheet ovat vapaasti käytettävissä Kohti kristuspäivää illoissa.

 

1.1.2017 Pasi Jaakkola

28.5.2017 Pasi Jaakkola

9.9.2017 Pekka Havupalo

Rukousaiheita
Rukouskirjeet

KOLEHTIOHJEET

Kohti Kristuspäivää -tilaisuuksissa on toivottavaa mutta ei pakollista kerätä kolehti Kristuspäivän ja valtakunnallisen rukousverkoston tueksi.

 

Maksutiedot: FI93 1032 3000 5434 41, viite 2516.

 

Rahankeräyslupa: Poliisihallitus 3.11.2016 Nro RA/2016/722

Toimeenpanoaika ja -alue: 1.1.2017 - 31.12.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Keräyksen toimeenpanija Hengen uudistus kirkossamme ry.

Kolehtiohjeet
bottom of page