Oikopolkuja

 Tampere 1.5.2010
 > Palaute
 > Adressi
 > Kuvia

 Jatko:
 > Tule syttymään
 > Valmennukset
 > Näystä kertova DVD

Uutiset

16.8.2010 Kristus-päivän näky leviää! Lue lisää » 16.6.2010 Sveitsin Kristus-päivä kokosi 25 000 osallistujaa Lue lisää » 11.5.2010 Hilja Aaltonen: Odotan vanhanaikaista herätystä Lue lisää »

Pikakysely

Kädet ristissä - sytyttääkö sinut aamu- vai iltarukous?

Tule syttymään

"Tulta minä olen tullut tuomaan maan päälle - ja kuinka toivonkaan, että se olisi jo syttynyt!" Luuk. 12:49

Kristus-päivän näky on jaettu viiteen strategiseen osa-alueeseen (1. Kristittyjen yhteinen rukous, 2. Yhteisöllinen seurakunta, 3. Arjen verkostot, 4. Evankeliumi ihmiseltä ihmiselle ja 5. Opetuslapseuttamisen kulttuuri), joiden toteutuessa paikkakunnalle alkaa kehittyä Pyhän Hengen elävöittämä verkosto, jossa jatkuvasti jokaisella ihmisellä on mahdollisuus tulla Jeesuksen Kristuksen opetuslapseksi. Kristus-päivän näkyä kutsutaan myös Rohkeaksi elämäntavaksi. Päämääränä on evankeliumin leviäminen ihmiseltä ihmiselle jokaiseen kotiin Euroopassa vuoteen 2020 mennessä. Jotta tähän tavoitteeseen todella päästäisiin – Jumalan armosta – on kristittyjen lähdettävä rohkeasti liikkeelle jokaisella Suomen paikkakunnalla.

Tampereen Kristus-päivä 1.5.2010 ei syntynyt tyhjästä. Tammikuussa 2010 monet Tampereen seudun ja Pirkanmaan kristilliset vaikuttajat ja työntekijät kokoontuivat viettämään yhteistä Rukouspäivää. Päivän aikana kristilliset johtajat ja pastorit etsivät Jumalan tahtoa, rukoilivat paikkakuntansa puolesta ja siunasivat toisiaan. Samassa yhteydessä tunnustettiin myös yksityisiä ja kollektiivisia syntejä. Rukouspäivä koettiin puhdistavana ja voimaannuttavana. Rukousta päätettiin jatkaa kristillisten vaikuttajien ja heidän edustamiensa kristillisten piirien kesken. Tampereen seudun kristityt kokoontuivat kevään 2010 aikana joka kuukausi kristittyjen yhteiseen Tule syttymään -rukousiltaan, jossa rukoiltiin myös Kristus-päivän puolesta. Nämä kaupunginlaajuiset rukouskokoontumiset tulevat jatkumaan syksyllä 2010.

screen_shot_2010-05-07_at_10.04.59_am.png

Tampereen seudun kristilliset johtajat ja pastorit kokoontuvat säännöllisesti rukoilemaan oman kaupunkinsa puolesta. Ystävyys ja luottamus eri toimijoiden kesken rakentuvat erilaisten arjen kohtaamisten, rukoustapaamisten ja yhteisten projektien myötä.

- Kristittyjen yhteinen rukous on Kristus-päivän ydintä. Kun kristittyjen yhteinen rukous alkaa toteutua paikkakunnalla, on mahdollista edetä myös Kristus-päivän muiden osa-alueiden kanssa. Rukous on kuitenkin kaiken lähtökohta. Olen iloinnut näistä noin 20-30 kristillisestä johtajasta ja pastorista, jotka ovat halunneet liittyä yhteiseen rukousrintamaan paikkakuntansa puolesta. Olen ymmärtänyt, että saman tyyppistä liikehdintää on myös monissa muissa kaupungeissa. Tästä on hyvä jatkaa, Kristus-päivän jälkeenkin. Ja varsinkin, kun itse tapahtuma onnistui lopulta aika hyvin, Tampereen Kristus-päivän koordinaattori Timo Pöyhönen arvioi.

- Kristittyjen yhteydessä piilee ihmeellinen siunaus. Jokaisen Tule syttymään -rukousillan jälkeen Jumala on siunannut myös omaa perustyöni nuorten aikuisten parissa. Emme aina edes ymmärrä, miten tärkeää kristittyjen yhteyden vaaliminen on. Kun rohkaistumme ajattelemaan ja edistämään koko Kristuksen ruumiin parasta paikkakunnillamme, näimme Jumalan käden liikkuvan myös oman kirkkomme yllä. Meidän on otettava vakavasti Jeesuksen ylimmäispapillinen rukous Johanneksen evankeliumin 17. luvussa. Kristittyjen yhteys on mahdollisuus hengelliseen syttymiseen ja evankeliumin todeksi elämiseen, Pöyhönen haastaa.

Kaikkia kristillisiä piirejä rohkaistaan järjestämään tulevina aikoina Tule syttymään -tyyppisiä rukouskokoontumisia omilla paikkakunnillaan. Kristittyjen yhteinen rukous käynnistää Kristus-päivän näyn toteutumisen, niin että evankeliumi voi välittyä ihmiseltä ihmiselle jokaiseen kotiin Suomessa ja koko Euroopassa. Kristillisiä piirejä rohkaistaan tutustumaan myös Rohkea elämäntapa -valmennukseen, jonka myötä paikkakunnan kristittyjä ohjataan entistä syvemmälle Kristus-päivän näkyyn.

Tiedustelut:

Timo Pöyhönen
Pastori, nuoret aikuiset
Tampereen ev.lut. seurakunnat
P. 050 576 1334
timo.poyhonen[ät]evl.fi

Hannu Hatanpää
Kristus-päivän koordinaattori
Partners for Hope
P. 050 373 9905
info[ät]kristuspaiva.fi