Oikopolkuja

 Tampere 1.5.2010
 > Palaute
 > Adressi
 > Kuvia

 Jatko:
 > Tule syttymään
 > Valmennukset
 > Näystä kertova DVD

Uutiset

16.8.2010 Kristus-päivän näky leviää! Lue lisää » 16.6.2010 Sveitsin Kristus-päivä kokosi 25 000 osallistujaa Lue lisää » 11.5.2010 Hilja Aaltonen: Odotan vanhanaikaista herätystä Lue lisää »

Pikakysely

Kädet ristissä - sytyttääkö sinut aamu- vai iltarukous?

Kristus-päivän konsepti

Kristus-päivä kokoaa rukoukseen kaikista kristillisistä piireistä. Tavoitteena on saada jokaiselle Suomessa asuvalle ainakin yksi esirukoilija.

”Mutta nyt sanoin heille: – Te näette, millaisessa vaarassa olemme, kun Jerusalem on raunioina ja sen portit on poltettu. Meidän on ryhdyttävä rakentamaan Jerusalemin muureja. Emme saa enää alistua tähän häpeään. Kerroin myös, kuinka hyvin Jumalan käsi oli johtanut minua ja mitä kuningas oli minulle sanonut. He sanoivat: – Meidän täytyy ruveta rakentamaan muureja. Ja he kävivät tarmokkaasti käsiksi työhön.” Neh. 2:17-18  

Kristillisen identiteetin rakentuminen

Kristus-päivä kokoaa kristittyjä yhteen rukouksen ja parannuksen teon merkeissä. Ideana on rakentaa kansakunnan kristillistä identiteettiä, niin että kristityt yhdessä rakentavat ”sortunutta muuria” siellä missä ovat, asuvat ja arkensa viettävät. Tavoitteena on peittää koko maa (ja siten maakunnat ja kaikki kunnat) rukouksella. Kristus-päivän konkreettinen tavoite on: Jokaiselle Suomessa asuvalle ainakin yksi esirukoilija. Kristus-päivä yhdistää ja verkottaa kristittyjä osaksi laajaa rukousverkostoa. Kristus-päivä on osa laajempaa prosessia ja myös kansainvälinen hanke. Edellä mainittu rukoustavoite on tarkoitus levittää jokaiseen Euroopan maahan. Kristus-päivän lopullisena päämääränä on evankeliumin leviäminen ihmiseltä ihmiselle jokaiseen kotiin Euroopassa vuoteen 2020 mennessä.  

Koko maa rukouskartalle

Kristus-päivä on kristittyjen yhteinen rukoustapahtuma, joka koostuu rukouksesta, yhteydestä, opetuksesta ja musiikista. Se on kestoltaan yleensä yksipäiväinen. Kristus-päivän tavoitteena on koota yhteen ihmisiä kaikista kristillisistä piireistä. Kristus-päivässä huomioidaan myös erilaiset kristilliset kulttuurit ja rukouksen monimuotoisuus. Perinteiden kunnioitus on tärkeä osa yhteyden rakentamista. Kristikunnalla on yli 2000-vuotinen historia, jota ei pidä sivuuttaa.

Kristus-päivässä jokaista paikkakuntaa edustaa lipunkantaja ja hänen rukousparinsa. Jokaista maan paikkakuntaa edustaa siis vähintään kaksi henkilöä – toki sen lisäksi eri paikkakuntien kristilliset yhteisöt järjestävät bussi- ja junakuljetuksia tapahtumaan. Näin stadion tai muu sellainen voi täytyä rukoilijoista ja muista kiinnostuneista. Lipunkantaja voi olla kuka tahansa kristitty, joka haluaa olla rukoilemassa paikkakuntansa puolesta ja haluaa olla kantamassa paikkakuntansa vaakunalippua Kristus-päivässä. Lipunkantaja ilmoittautuu Kristus-päivään yhdessä rukousparinsa kanssa, mutta vain lipunkantaja osallistuu Kristus-päivän lippuparaatiin. Rukouspari on lipunkantajan tukihenkilö ja rukouskaveri. He ovat kutsumassa kunnan kaikkia kristittyjä yhteiseen rukoukseen, ennen ja jälkeen Kristus-päivän (momentum). Tavoitteena on kaikkia paikkakuntia ja siten koko maata koskettava rukousliike.

Kristus-päivän lipunkantajat rekryroidaan Internetin välityksellä. Nettisivustot (www.kristuspaiva.fi) avataan yleensä muutamia kuukausia ennen tapahtumaa. Nettiin tulee koko maan kartta, jossa on näkyvissä myös paikkakuntajaottelu. Aina kun joku ilmoittautuu kuntansa lipunkantajaksi, nettikartta värjäytyy asianomaisen paikkakunnan kohdalta. Näin tiedetään, miltä paikkakunnalta ollaan jo tulossa Kristus-päivään. Tavoitteena on saada koko kartta värjäytymään, eli löytää joka kunnasta joku, joka edustaa omaa aluettaan Kristus-päivässä.

Kristus-päivän huippuhetki on suuri lippuparaati, jossa kaikkien paikkakuntien vaakunaliput kannetaan ristinmuotoiseen kuvioon kansanjoukon todistaessa tilannetta. Lippuparaatiin voi liittyä myös kristillisten johtajien yhteisesiintyminen ja yhteinen rukoushetki. Kun kaikki vaakunaliput on asetettu paikoilleen permannolla olevaan ristinmuotoiseen puukehikkoon, kaikki läsnäolijat hiljentyvät johdettuun rukoukseen oman alueensa ja yhteisten esirukousaiheiden puolesta.

Kristus-päivässä fokus on Kristuksessa. Kristus-päivän yleisteemana on Yksi nimi ylitse muiden. Kun kristityt nöyrtyvät, tekevät parannusta ja rukoilevat, on Suomella ja koko Euroopalla toivoa.

Kristus-päivä voidaan toteuttaa myös maakunta- ja paikkakuntakohtaisesti. Maakunnallisessa rukoustapahtumassa kootaan yhteen kaikki maakunnan lipunkantajat. Paikkakuntakohtaisessa Kristus-päivässä kootaan yhteen esimerkiksi eri kaupunginosien lipunkantajat. Tätä rekrytointiprosessia varten voidaan nettiin rakentaa kaupungista karttapohja, josta eri kaupunginosissa asuvat kristityt näkevät, joko oma kaupunginosa (tai kortteli) on edustettuna paikallisessa Kristus-päivässä.  

Kristus-päivä -konsepti on hyvin monipuolinen ja sitä voidaan myös tarpeen mukaan ja sovittaessa muokata. 


kopie_von_christustag2.jpg

Sveitsissä järjestetty maailman ensimmäinen Kristus-päivä kokosi kesäkuussa 2004 Baselin stadionille yli 40 000 ihmistä ja lipunkantajat lähes kaikilta Sveitsin 2800 paikkakunnalta.

liputlaaja_006_photo_esko_anttikoski.jpg
Suomessa järjestetty Pohjolan ensimmäinen Kristus-päivä kokosi lokakuussa 2008 Turkuhalliin arviolta 10 000 ihmistä ja lipunkantajat lähes kaikilta Suomen 400 paikkakunnalta. Kuva: Esko Anttikoski
 

ketjurukous.jpgTampereen Kristus-päivän (toukokuu 2010) yksi huippuhetki oli, kun noin 300 paikkakunnan vaakunaliput kannettiin jäähallin permannolle ja tuhannet ihmiset ottivat toisiaan kädestä kiinni, rukoilivat Suomen puolesta ja lausuivat yhteen ääneen apostolisen uskontunnustuksen. Kuva: Jouko Makkonen

Kristus-päivän idea

Kristus-päivä kokoaa rukoukseen kaikista kristillisistä piireistä. Tavoitteena on saada jokaiselle Suomessa asuvalle ainakin yksi esirukoilija.

Kristus-päivän idea nousee Raamatun ilmoituksesta:

”Mutta nyt sanoin heille: – Te näette, millaisessa vaarassa olemme, kun Jerusalem on raunioina ja sen portit on poltettu. Meidän on ryhdyttävä rakentamaan Jerusalemin muureja. Emme saa enää alistua tähän häpeään. Kerroin myös, kuinka hyvin Jumalan käsi oli johtanut minua ja mitä kuningas oli minulle sanonut. He sanoivat: – Meidän täytyy ruveta rakentamaan muureja. Ja he kävivät tarmokkaasti käsiksi työhön.”

Neh. 2:17-18

Kristillisen identiteetin rakentuminen

Kristus-päivän kokoaa kristittyjä yhteen rukouksen ja parannuksen teon merkeissä. Ideana on rakentaa rukouksin kansakunnan kristillistä identiteettiä, niin että kristityt yhdessä rakentavat ”sortunutta muuria” siellä missä ovat, asuvat ja arkensa viettävät. Tavoitteena on peittää koko maa (ja siten maakunnat ja kaikki kunnat) rukouksella, eli kristityillä, jotka rukoilevat läheistensä puolesta. Kristus-päivän konkreettinen tavoite on: Jokaiselle Suomessa asuvalle ainakin yksi esirukoilija. Kristus-päivä yhdistää ja verkottaa kristittyjä osaksi laajaa rukoilevaa verkostoa. Kristus-päivä on kansainvälinen hanke, joten edellä mainittu rukoustavoite on tarkoitus levittää jokaiseen Euroopan maahan ja maan ääriin saakka.

Kristus-päivän konsepti: koko maa rukouskartalle

Kristus-päivä on kristittyjen yhteinen rukoustapahtuma, joka koostuu rukouksesta, yhteydestä, opetuksesta ja musiikista. Se on kestoltaan yleensä yksipäiväinen. Kristus-päivän tavoitteena on koota yhteen ihmisiä kaikista kristillisistä piireistä. Kristus-päivässä huomioidaan myös erilaiset kristilliset kulttuurit ja rukouksen monimuotoisuus. Perinteiden kunnioitus on tärkeä osa yhteyden rakentamista. Kristikunnalla on yli 2000-vuotinen historia, jota ei luonnollisestikaan sivuuttaa.

Kristus-päivässä jokaista paikkakuntaa edustaa lipunkantaja ja hänen rukousparinsa. Jokaista maan paikkakuntaa edustaa siis vähintään kaksi henkilöä – toki sen lisäksi eri paikkakuntien kristilliset yhteisöt järjestävät bussi- ja junakuljetuksia tapahtumaan. Näin stadion tai muu sellainen voi täytyä rukoilijoista ja muista kiinnostuneista. Lipunkantaja voi olla kuka tahansa kristitty, joka haluaa olla rukoilemassa paikkakuntansa puolesta ja haluaa olla kantamassa paikkakuntansa vaakunalippua Kristus-päivässä. Lipunkantaja ilmoittautuu Kristus-päivään yhdessä rukousparinsa kanssa, mutta vain lipunkantaja osallistuu Kristus-päivän lippuparaatiin. Rukouspari on lipunkantajan tukihenkilö ja rukouskaveri. He ovat kutsumassa paikkakunnan kaikkia kristittyjä yhteiseen rukoukseen, ennen ja jälkeen Kristus-päivän (momentum). Tavoitteena on koko paikkakuntaa koskettava rukousliike.

Kristus-päivän lipunkantajat rekryroidaan Internet-sivustojen (www.kristuspaiva.fi) välityksellä. Nettisivustot avataan muutamia kuukausia ennen tapahtumaa. Nettiin tulee koko maan kartta, jossa on näkyvissä myös paikkakuntajaottelu. Aina kun joku ilmoittautuu paikkakuntansa lipunkantajaksi, nettikartta värjäytyy asianomaisen paikkakunnan kohdalta. Näin tiedetään, miltä paikkakunnalta ollaan jo tulossa Kristus-päivään. Tavoitteena on saada koko kartta värjäytymään, eli löytää joka kunnasta joku, joka edustaa omaa aluettaan Kristus-päivässä.

Kristus-päivän huippuhetki on lippuparaati, jossa kaikkien paikkakuntien vaakunaliput kannetaan ristinmuotoiseen kuvioon suuren kansanjoukon todistaessa tilannetta. Lippuparaatiin voi liittyä myös kristillisten johtajien yhteisesiintyminen ja yhteinen rukoushetki. Kun kaikki vaakunaliput on asetettu paikoilleen permannolla olevaan ristinmuotoiseen puukehikkoon, kaikki läsnäolijat hiljentyvät johdettuun rukoukseen oman alueensa ja yhteisten esirukousaiheiden puolesta.

Kristus-päivässä fokus on Kristuksessa. Kristus-päivän yleisteemana on ”yksi nimi ylitse muiden”. Kun kristityt nyörtyvät, tekevät parannusta ja rukoilevat, on Suomella ja koko Euroopalla toivoa.

Kristus-päivä voidaan toteuttaa myös maakunta ja paikkakunta kohtaisesti. Maakunnallisessa tapahtumassa kootaan yhteen kaikki maakunnan lipunkantajat. Paikkakuntakohtaisessa Kristus-päivässä kootaan yhteen esimerkiksi eri kaupunginosien lipunkantajat. Tätä rekrytointiprosessia varten voidaan nettiin rakentaa kaupungista karttapohja, josta eri kaupunginosissa asuvat kristityt näkevät, joko oma kaupunginosa (tai kortteli) on edustettuna paikallisessa Kristus-päivässä.

Kristus-päivä -konsepti on hyvin monipuolinen ja voidaan myös tarpeen mukaan ja sovittaessa muokata. Tavoitteena on saada ainakin yksi esirukoilija jokaiselle Suomessa asuvalle. Koko maan kattava rukousverkosto on mahdollisuus syvälliseen ja laajaan hengelliseen uudistumiseen.

TÄHÄN 1. KUVA SVEITSIN LIPPUPARAATISTA

KUVATEKSTI: Sveitsissä järjestetty maailman ensimmäinen Kristus-päivä kokosi kesäkuussa 2004 Baselin stadionille yli 40 000 ihmistä ja lipunkantajat lähes kaikilta Sveitsin 2800 paikkakunnalta.

TÄHÄN 2. KUVA SUOMEN (18.10.2008) LIPPUPARAATISTA

KUVATEKSTI: Suomessa järjestetty Pohjolan ensimmäinen Kristus-päivä kokosi lokakuussa 2008 Turkuhalliin arviolta 10 000 ihmistä ja lipunkantajat lähes kaikilta Suomen 400 paikkakunnalta.

Seuraava suuri Kristus-päivä Tampereella 1.5.2010

Tampereen Kristus-päivässä on teemana on ”Rohkea elämäntapa”, joka on Jumalan valtakunta keskeinen, yhteisöllinen, aitoja ihmissuhteita korostava evankelioimisvalmennus. Tämän valmennuskokonaisuuden toivotaan leviävän muualle Suomeen tulevina vuosina.

Tulevassa Tampereen tapahtumassa korostetaan myös sukupolvien yhteyttä. Tampereen Kristus-päivä on konseptiltaan hieman erilainen kuin aiemmat suuret Kristus-päivät: Jokaiselta Suomen paikkakunnalta odotetaan Tampereelle 1.5.2010 lipunkantajaparia, jotka edustavat kahta sukupolvea. Suositus on, että toinen lipunkantajista olisi yli 30-vuotias ja toinen alle 30-vuotias. Tapahtumassa rukoillaan sukupolvien yhteyttä, sitä että ”kaksi tulee yhdeksi” (Mal. 3:23-24). Tämän kaiken toivotaan vahvistavan uuden sukupolven esiin nousua ja halua kantaa hengellistä vastuuta omasta lähipiiristään.

Tampereen Kristus-päivässä nähdään siis sukupolvien yhteinen lippuparaati: 
Tapahtuman yksi huippuhetki tulee olemaan 1.5.2010 klo 13.00 jäähallilla alkavassa tilaisuudessa, kun eri sukupolvet muodostavat Hakametsän jäähallin permannolle ison sisaruspiirin ja julistavat näin kristittyjen yhteistyötä kaikkien Suomen paikkakuntien kesken lähetyskäskyn toteuttamiseksi tämän sukupolven aikana.

Lue lisää otsikon ”Tampereen Kristus-päivä” alta.